Joshua Jeffreys Bay hulp 2012 tm 2014

Zuid Africa

Het JoshuaProject is een christelijk dag-opvang centrum voor kwetsbare kinderen tussen de 5 en 18 jaar:

– “Kinderen volgen het Educare Morning Program. Dit zijn kinderen die van school zijn gestuurd vanwege leer- en gedragsproblemen. Als eerste is het bouwen van een relatie het belangrijkste, daarnaast bieden wij een gestructureerd programma aan met onderwijs(AET), dagopeningen met bijbel onderwijs, sport, life skills, praktische vaardigheden zoals lessen in timmeren, tegelen, tuinonderhoud, auto reparaties en twee maaltijden aan. De behaalde AET deel-certificaten worden erkend door werkgevers en de overheid.

– Een groep van tussen de 40 en 50 kinderen bezoekt het Educare Afternoon Program direkt na school. Naast huiswerkegeleiding en extra lessen worden de kinderen bijbelverhalen met verwerking aangeboden,life skills lessen, sport, drama, dans, spelletjes enzovoort naar aanleiding van een thema bijvoorbeeld: Je bent zo waardevol, herfst…

We groeien in het contact met ouders/verzorgers doormiddel van huisbezoeken en het daaraangekoppeld ontwikkelingsplan voor ieder kind, de kwartaal nieuwsbrief en de open ochtenden.

– Volwassenen zijn welkom na werktijd om deel te nemen aan het AET programma. MOOI DAT STICHTING IEDERE DRUPPEL HELPT, SAMEN MET DE NEDERLANDS GEREFORMEERDE KERK TE BARENDRECHT INMIDDELS 3 COMPUTERS HEEFT KUNNEN SPONSOREN.

Het Joshua Project is een voorbeeld voor het gehele regio in Zuid-Afrika. Probleem: de ruimte om alles te kunnen blijven aanbieden en te groeien naar het kunnen aanbieden van de AET middelbare school. De oplossing ligt al jarenlang naast het huidige pand namelijk een braakliggend stuk grond. Het Joshua Project heeft voorrang bij het kopen ervan.

Tijdens onze reis begin 2012 heeft Stichting Iedere Druppel Helpt (destijds in oprichting) besloten zich te gaan inzetten om aankoop van het braakliggende stuk grond mogelijk te maken. In november 2014 hebben wij bericht van bestuur ontvangen “hartelijk dank voor jullie initiatief en jullie werk om naar mogelijkheden te zoeken voor het Joshua Project om in bezit te komen van het land naast ons. Wij zijn zo blij om jullie te kunnen vertellen dat we (mede)sponsors hebben gevonden uit Zuid Afrika en dat wij nu eigenaar zijn! Alle eer aan God!

Helpt u mee?

Klik hier voor de website van het project.